A második India – Ausztrália teszt

Bengaluru-ban rendezték a második tesztmérkőzést India és Ausztrália között március 4-7-én. Ismét nem kellett csalódnunk a két csapatban, remek tesztmérkőzés volt ez a találkozó is. Az első teszt hazai veresége után még nagyobb volt a nyomás a hazaikon, hogy végre mutassanak “valamit”, és végre legyőzzék a kengurukat.

Természetesen az első teszt hősét, O’Keefe-t az egész krikettvilág figyelte, hogy ismét nagyszerű wicketeket szerez-e vagy nem megy neki ezen a talajon.

India nyerte a pénzfeldobást, Kohli kapitány az ütést választotta először. A hazaiak 71 overt és 2 labdát bírtak a vendégek ellen, mire mindenki kiesett, közben 189 pontot szereztek. Rahul volt a legjobb indi, 90 átfutást szerzett 205 labdából. Joggal kérdezhetjük, O’Keefe hány embert ejtett ki? A válasz: egyet. Ettől függetlenül 1,9-es economy-val nagyon jó mutatókkal dobott, de most a kiesések elmaradtak. Viszont volt helyette egy Nathan Lyon, aki 8 embert ejtett ki! Szép teljesítmény.

A vendégek jöttek ütni. Indiának 200-250 pont között kellett tartani az aussie-kat, ha szerettek volna “életben maradni”. Jadeja 6 embert kiejtve segítette a hazaiakat abban, hogy ne kellejen szégyenkezni az első inning miatt. Ausztrália 276 ponttal zárt.

Megint India jött. Remek futásokkal, okos ütésekkel a hazaiak megint kiettek magukért. Pujara 92, Rahane 52, Rahul 51 és Saha 20 pontjának köszönhetően India 274 pontot szerzett. Most Hazlewood tett ki magáért a vendégektől, 6 wicketet szerzett. O’Keefe 2 embert dobott ki, Lyon most ebben az inningben nem ejtett ki senkit. Ausztráliának 188 pont kellett, hogy megnyerje ebben a sorozatban a második tesztet is az indie-k földjén.

A végső játékrészben Ausztrália a 25. overig, és 100 pontig bírta. Ashwin és egész India földönkívüli állapotba került, és 10 over alatt “kivégezték” a vendégeket. Ashwin 6 wicketet szerzett! Ausztrália mindössze 112 futással vesztette el a tesztet. Az állás 1-1. Folytatás március 16-án Ranchi-ban!

Képek a mérkőzésről:

A napok összefoglalói (ismét azt tanácsolom, érdemes megnézni):
1. nap
2. nap
3. nap
4. nap

És a mérkőzés egyik legviccesebb pillanata volt amikor Ishant Sharma-nak nem tetszett a Steve Smith dobásfogadása (ilyen mimika sincs mindennap a krikettben):

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s