A krikett “szépsége”

Hogy miért ez a címe a bejegyzésnek, mindjárt kiderül.

A női krikettről eddig nem sok szó esett a blogon, és ennek egy oka van: nem nagyon követem. Majd a nyári világbajnokságról biztos tudósítok, és ha tehetem pár mérkőzést meg is nézek.
Ám még kevesebb szó esik a női krikettjátékosokról. Pedig nem egy nagydarab, izomkolosszus, rusztikus lányoknak kell elképzelni őket, hiszen az előbbi poszt okán itt is fontos a gyorsaság és az állóképesség.

Nem mehetek el amellett, hogy bemutassam az egyik mai meghatározó női ausztrál krikettjátékost, Ellyse Perry-t.

Ellyse 26 éves, és többször választották nem hivatalosan a legszebb és legszexisebb női krikettjátékosnak. Pedig nem is a krikettel kezdett el foglalkozni, hanem a focival. Olyannyira, hogy válogatott is volt, a női foci vb-n is szerepelt védőként. 2007-től 18-szor húzhatta magára az ausztrál nemzeti mezt, 3 gólt is szerezett hazájának. Viszont a krikett mindig is jobban ment neki. 2007-ben az u-19-es válogatottal Új-Zélandra utazhatott, aztán 2007 július 22-én hivatalosan is egy ODI mérkőzésen bemutatkozott az Ausztrál válogatottban, szintén Új-Zéland ellen. Végül a sorozatot az ausztrálok nyerték 3-2-re.
Aztán jöttek a tesztek, ODI-k, míg végül 2015-ben Angliában a női Ashes sorozatban is megmutatta magát, őt választották a sorozat játékosának.

2015 év végén házasodott össze a profi rögbijátékos, Matt Toomua-val.

2012-ben egy videó készült róla, érdemes megnézni, és rakok be képeket a videó alá, hogy nem érdemtelenül lett többször a legszebb női krikettjátékos…

1882aec8358aca21ad59daf97bc392d9_thumb1<> on August 2, 2012 in Melbourne, Australia.2014gq3gq2gq1eskuvo-20153ferjevel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s