Mennyire veszélyes a krikett?

Amikor szóba kerül, hogy én milyen sportokat szeretek nézni és elárulom, hogy a krikett a nagy kedvencem, sok magyar értetlenül áll. Nyilván nem okolható senki azért kis hazánkban, mert egy angolszász kultúrájú sportot nem szeret nézni.
A legfurcsább pedig az, hogy a legtöbb ember a krikettről azt hiszi, hogy úriemberek öltönyben vagy legalábbis elegáns öltözékben dobálóznak, ütögetnek és jól érzik magukat napokon keresztül.

El kell hogy áruljam, a krikett közel sem ilyen nyugodt sport. Való igaz, hogy az 5 napos tesztmérkőzéseken fehér ruhában, teaidővel megtartott, úgynevezett “elit” játékformátum eléggé úriemberes, de azért napi 6-7 órában a napon akárcsak állni nem kis kihívás. Ehhez tartozik, hogy valakinek nem csak állnia kell a napon, hanem még záporoznak felé a nem ritkán 145-150 km/h-ás labdák, amit ha nem akar az ütő megsérülni, bizony el kell találni.

Ezidáig a történelem folyamán 11 haláleset történt a krikettpályákon, 1989 óta pedig ebből a 11-ből 7 haláleset történt.

Tehát a krikett nem egy veszélytelen sport. Íme egy videó, hogy komolyan is meg lehet sérülni egy-egy gyors labda által úgy, hogy a fejre menő labdákat nem tiltja a szabály (overenként 1 lehet)…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s