Amik miatt félbeszakadtak, vagy késtek krikettmérkőzések

A hétvégi Dél-Afrika Srí-Lanka meccsen egy kb. 1 órás csúszást sikerült “közbeiktatni”, nem más miatt, mint hogy egy méhraj keveredett a pályára. Először mindenki lefeküdt, aztán kicsit továbbálltak a rovarok, de aztán újra megállt a játék. Hivatásos méhész fogta be végül az állatokat, és a mérkőzés folytatódott tovább.

Ennek apropóján nézzük, hogy eddig a történelem folyamán milyen okok miatt szakadt félbe egy krikettmérkőzés!


1975. június 2-án Buxton pályáján rendeztek angol elsőosztályú 3 napos krikettmérkőzést  Derbyshire és Lancashire csapatai között. Ám a fent említett napon olyan dolog történt amire senki sem számított. A pályára váratlanul majdnem 5 cm hó esett! A lényeg hogy aznap nem volt játék, és végül Lancashire nyert 348 futással és egy inninggel (játékrésszel).

6168535-large


1980 februárjában Anglia Indiában turnézott, tesztmeccseket is játszottak, amikor Bombay-ben február 16-án napfogyatkozás volt. Természetesen azt a napot kihagyták, és így 4 napos találkozó lett. A meccset végül az angolok nyerték 10 wickettel.

320px-se1980feb16t


1889-ben Worcestershire Derbyshire és az 1982-83-as Ashes idején Sydney-ben is ugyanaz történt a pályán. Egy disznó miatt kellett félbeszakítani a mérkőzést.


1995-ben a Currie Kupa egyik találkozóján Roger Telemachus egyik hatosával a labdát egy forró olajjal teli sütőbe ütötte, így új labdákkal kellett folytatódnia a mérkőzésnek.


1944 júliusában a Lord’s-on tartott Army és Royal Air Force közti találkozót egy bombatámadás miatt kellett félbeszakítani. A játékosok lefeküdtek, a nézőket evakuálták, és végül döntetlennel zárult a találkozó.

246575-4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s