Mozgalmas szerda

A tegnapi nap elég mozgalmasra sikerült. Előbb Dél-Afrika játszotta Sri-Lanka-val a 2. ODI mérkőzését, nem sokkal a kezdés után pedig India-Anglia T20I záró összecsapását kezdték meg a csapatok.

Sri-Lanka nyerte a pénzfeldobást, és a dobást választotta. Nem sok minden történt az inningben, Amla kiesett a 4. overben, mindössze 14 labdát és 16 percet élt a pályán. A hazaiaknak ez csalódás, hiszen Amla már 49-szer ért el 100 átfutást egynapos mérkőzésen. Az 50-re még várni kell. De Qock 17 ponttal esett ki másodiknak, viszont du Plessis már 28 átfutást szerzett. Ekkor 65/2-n állt az eredményjelző. Ab de Villiers következett. Sajnos ő sem maradt sokáig, egy overt bírt, kiesett. A hazaiak már arra gondoltak, hogy az 50 over sem lesz meg, Lakmal és Sandakan kidobnak mindenkit. Duminy és du Plessis a 20. overig bírta, ekkor Duminy ekkor Duminy szállt ki a “partnershipből” mindössze 11 elért ponttal. A 20. over végén 110/4 volt az állás. Miller következett, aki ismét megmutatta, hogy helye van a dél-afrikai válogatott hosszabb távú mérkőzésein (teszt, ODI). A gépezet beindult, és a 30. over végén 160/4, a 40. over végére pedig már 217/4-el álltak a hazaiak. Du Plessis a 40. over végén esett ki 105 átfutással, míg Miller végigvitte a találkozót, és 117 pontot szerzett. Dél-Afrika 307/6-al várta a folytatást.

Sri-Lanka jöhetett ütni, ám minden szigetlakó tudta, hogy nagy csoda lenne, ha kibírnának 50 overt a Rabada-val, Parnell-el, Tahir-ral felálló hazaiakkal szemben. Így is lett, a találkozó a 38. overben ért véget. Duminy, Tahir és Parnell is 2-2-2 wicketet szerzett, Rabada viszont csak 1-et. Tahir volt a legjobb dobó, 9 overjéből mindössze 26 futást értek el a vendégek.

Folytatás szombaton Johannesburg-ban!
—————————————————
Az India – Anglia 3. T20I mérkőzésre pedig egyszerűen nincsenek szavak.

Érdemes elsőként az összefoglalót megnézni:

Anglia nyerte a pénzfeldobást, Morgan a dobást választotta.
A hazaiak a 10. overig álmosan “pötyögtek”, csak 78/2-vel álltak, aztán Raina is és Dhoni is magára talált. 4-ek, 6-ok jöttek, hamar elérték a 110-et. Yuvrah Singh következett, tegnap ismét nagy napja volt a veterán indiainak. A 19. overben esett ki, 10 labdából 27 futást ért el. Az inning végere 202/6 lett a hazaiak pontszáma.
A vendégek jöttek. Az első 10 over után 86/2-vel álltak, megint úgy nézett ki, hogy szoros lesz a vége, akár egy meglepetés vendéggyőzelmet sem tartott kizártnak a hazai publikum.
A 12. overben 22 futás született, Morgan három 6-osának köszönhetően és már 114/2-n voltak az angolok. Aztán az angol “sziporkázásnak” Chanal vetett véget. A 14. overben kiejtette Morgan-t és Root-ot, a 16-ban Ali-t és Stokes-ot. Összesen 6 embert ejtett ki, ezzel ő az első indiai akinek sierült 6 embert kidobni egy nemzetközi T20 meccsen.
De a legérdekesebb tény a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Anglia olyannyira összeomlott a végén, hogy az utolsó 21 labdából 6 wicket és csak 10 futás született!

Az 5 meccsből álló tesztsorozatot 4-0-ra, a 3 nemzetközi egynapos sorozatot 2-1-re és a szintén 3 találkozóból álló T20I sorozatot is 2-1-re az Indiaiak nyerték. Anglia nem túl jó előjellel várja a márciusi karibi túrát, bár a West-Indies válogatottja nem India szintű csapat…

India England Cricket
forrás: espncricinfo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s