Ausztrál horror az Eden-parkban

Magyar idő szerint vasárnap éjszaka rendezték meg a Chappell-Hadlee Trophy néven becézett 3 meccses ODI sorozat első összecsapását, ami magyarul annyit jelent, hogy Új-Zélandon játszik 3 egynapos hivatalos mérkőzést Ausztrália válogatottja.
A vendégek nyerték a pénzfeldobást, és Finch kapitány a dobást választotta.
Most nem mennék bele a meccs részletezésébe, a hazaiak 286/9-el zárták inningjüket. Guptill 61, Broom 73 pontot szerzett.
Ausztrália következett. A 13. overben már 5 ausztrál kiesett, amikor is Stoinis következett ütőjátékosként. a 7. pozícióban. Stoinis az első inningben 3 embert is kiejtett, és 10 overjéből mindössze 49 pontot szereztek az ausztrálok. Okosan kezdett ütni, nem túl hatékonyan, de annál biztosabban. A 23. over végére mindössze 14 pontot szerzett 35 labdából, és csak egy 4-es árválkodott a neve mellett. Aztán szépen magára talált, és a 35. over végére már 61 pontnál járt 73 labdából, öt 4-es és kettő 6-os kíséretében. Aztán a 42. overben egészen földöntúlit ütött. Egymaga 21 pontot szerzett, három 6-ost bemutatva. Aztán a 45. overben majdnem megismételte ezt a bravúrt, de sajnos csak 17 pontot ért el. Ekkor 105 labdából 128 futást ért el nyolc 4-essel és kilenc 6-ossal.
Aztán elérkezett a 47. over. Ausztráliának 24 labdából 19 futás kellett, de már csak egy emberük eshetett ki. Az over első 3 labdájából nem lett futás. A negyedik és az ötödik labdára Stoinis 6-osokat ütött, így 19 labdából kellett a vendégeknek mindössze 7 futást összehozni. Ami ennek az overnek az utolsó dobásában történt az elképesztő. Hazlewood egyszerűen nem tudta mit csinál, és így run out lett a vége. Új-Zéland egy horrorisztikus és briliáns győzelmet aratott a nagy rivális Ausztrália felett.
——————————-
Stoinis lett a meccs embere. 3 wicketet szerzett dobóként és remek economy-t produkált, valamint 146 futást ért el ütőként, ráadásul a 7. pozícióban.
És miért különleges ez? Mert Stoinis az első ausztrál akinek sikerült egy ODI meccsen 100 futást és 3 wicketet elérnie. Gratulálok!
258558
forrás: espncricinfo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s