Imran Tahir különleges tisztelgése

Sok krikettjátékos szerez wicket-et dobással, de talán senki nem tud úgy örülni ha kiesik az ellenfél dobójátékosa közül valaki, mint Imran Tahir.
A dél-afrikai “leg-spinner” dobó valami elképesztő módon örül egy jól sikerült dobásának. Mintha földöntúli energia szabadulna fel benne, és vele együtt szinte kiszalad a világból. Jó látni, hogy valaki ennyire zavartalanul tud örülni egy wicket-nek.

A minap viszont Tahir-t megrótta a Nemzetközi Krikett Szövetség (ICC). Tették ezt azért, mert Tahir az egyik wicket utáni szaladásban felhúzta pólóját és az alatta lévő ruhán Junaid Jamshed képe volt látható.
Junaid Jamshed egy pakisztáni zenei művész, több együttes frontembere és kiváló zeneszerző volt. Tragikus módon a 2016. december 7-i pakisztáni repülőbaleset áldozata lett. A pakisztáni születésű Tahir így emlékezett a kiváló zenészről. Az ICC álláspontja pedig a következő volt: “személyes üzenet közvetítése előzetes hozzájárulás nélkül”. Tahirt megrótták, de semmi komoly szankciót nem hoztak ellene, még pénzbírságot sem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s