Hétvégi összefoglaló

Az elmúlt hétvége (2017.01.28-01.29) elég eseménydúsra sikerült

Szombat hajnalban rendezték az ausztrál t20 női és férfi bajnoki döntőjét a W.A.C.A.-ban. Érdekesség, hogy mindkét döntőben ugyanaz a két csapat szerepelt (Perth Schorcers és a Sydney Sixers).

A nőknél a Sydney Sixers nyert 7 futással, sajnos a hazaiak elég sok hibát vétettek, nem voltak néha önmaguk, és a rengeteg buta hiba visszaütött. Érdemes megnézni az összefoglalót:

A férfiaknál viszont hazai siker született, a Perth Schorcers nyert 9 wicket-tel. Remek mérkőzést láthattunk a hazaiak végig uralták a meccset, Richardson és Bresnan 3-3 embert ejtettek ki, Klinger pedig 71 futásig jutott. Megérdemelten nyerték a BBl 2016-17 trófeáját.


Szintén szombaton rendezték a Dél-Afrika – Sri-Lanka első egynapos nemzetközit  (ODI) a St. George Park-ban , Port Elizabeth-ben. Dél-Afrika 8 wicket-tel nagyon simán nyert. Köszönhető ez a győzelem annak, hogy a T20-as válogatott nem túl jó szereplése okán a válogatottba visszakerült néhány nagy név (de Qock, Amla, du Plessis). A hazaiak a dobást választották, és gyakorlatilag Tahir és Parnell kiejtettek majdnem mindenkit. Mindketten 3 wicket-et szereztek, Tahir elképesztő 2,6-os economy-val zárta a 10 ledobott overét. Nem volt kérdés, hogy a 182 pontot könnyedén elérik a hazaiak. Sima Dél-Afrika győzelem és még 94 labda visszavolt…


Vasárnapra csak egy T20I maradt, a második India – Anglia Twenty20I Nagpur-ból.
A lényeg, hogy India 5 futással nyert, ezzel 1-1-re módosította a 3 találkozóból álló sorozat állását. Most nem részletezem a meccset, mert külön poszt lesz neki.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s