A vasárnapi indiai “bosszú”

2017. január 29-én rendezték meg Nagpurban a második T20I mérkőzést India és Anglia között. A találkozó helyi idő szerint este 7-kor kezdődött.
A pénzfeldobást Anglia nyerte, Morgan kapitány a dobást választotta.
Az 5. overben kiesett Kohli, 21 pontot ért el. Nem a legjobb teljesítmény de nem is élete legrosszabb mutatója. A 10. over végén 67/2-vel álltak a hazaiak, ami nem a legjobb, mindenki keztde úgy érezni, hogy a 3 meccses sorozatot elbukja India. A 11. over közepén Yuvrah Singh is kiesett mindössze 4 futással. Aztán Rahul felrázta magát, és kicsit dühből és becsületből elkezdte gyártani a pontokat. A 14. over végére már 62 futásnál járt, mindössze 38 labdából. Ekkor 105/3 volt az állás. Rahul a 18. overig bírta, ekkor kiesett 71 futással. Remek strike rate 47 labdából érte el a nagyszerű eredményt. India végül 144/8-al zárt.

Jöhettek az angol ütőjátékosok. Mindenki azt hitte, az angolok simán nyerik ezt a meccset is, de senki nem számolt azzal, hogy Nehra ma valami elképesztő formában fog dobni. Az angolok az első 3 overben nem kímélték a hazaiakat. Az over végére 22/0-al érkeztek, tényleg mindenki a vendéggyőzelemre voksolt. Ekkor jött Nehra, és a 4. overben két vendégütő játékost is kidobott! Előbb Billins-t, majd Roy-t küldte a kispadra. A hazaiak előtt felcsillant a remény.
Aztán az angolok visszavettek, ennek az lett az eredménye, hogy nem jöttek a nagy ütések. Aztán a 11. overben Mishra kidobta Morgan-t, ezzel megszerezve önmaga 200. T20 wicketjét. A 15. over végére 104/3-al álltak az angolok. A 17. over végén újra robbant Nehra keze, ezúttal Stokes volt az áldozat.
Az utolsó over előtt 137/4 volt az angoloknál. 8 futás kell a vendégek újabb győzelméhez. Bumrah következett. Első dobására rögtön kiejtette Root-ot. Második dobás egy futás Ali-nál. 4 labdából 7 futás kell. Harmadik labda, nincs futás. Negyedik labda WICKET! Buttler is kiesett. 2 labdából kell 7 pont.  Ötödik labda 1 pont. 1 labdából kell 6 futás. Utolsó labdájával Bumrah meglepte Ali-t aki nagyot akart ütni, de elvétette!
India nyert!
Bumhra utolsó overje elképesztő volt, és a mérkőzés véghajrája is nagyon izgalmasra sikerült. Ezzel India 1-1-re módosította az állást. Folytatás Bangalore-ból szerdán!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s