India – Anglia 1. T20I

258214

Ben Stokes lehet a meccs egyik hőse (forrás: espncricinfo)

Anglia már a tavalyi év karácsonya óta Indiában turnézik. Ezalatt 5 tesztmérkőzést játszottak, ezek közül 4-et India nyert, egy végződött döntetlennel. Az Egynapos Nemzetközi Mérkőzések (ODI) közül 2-t India, 1-et Anglia nyert legutóbb. Ám ebben a formátumban nem olyan erősek az indik, ez tény. Anglia ismét visszavághat, és Ben Stokes remek formáját látva erre minden esély megvan. India csapatába sok veterán is visszakerült, ez mindenesetre javíthat az esélyeiken. Morganék biztos, hogy a győzelemért küzdenek az indiai Köztársaság Ünnepén Kampurban.
A mérkőzés 12:00-kor kezdődik.

India kezdőcsapat: V Kohli, JJ Bumrah, YS Chahal, MS Dhoni, B Kumar, Mandeep Singh, A Mishra, A Nehra, MK Pandey, HH Pandya,RR Pant, Parvez Rasool, KL Rahul, SK Raina, Yuvraj Singh

Anglia kezdőcsapat: EJG Morgan, MM Ali, JT Ball, SW Billings, JC Buttler, LA Dawson, AD Hales, CJ Jordan, TS Mills, LE Plunkett, AU Rashid, JE Root, JJ Roy, BA Stokes, DJ Willey
——
Anglia nyerte a pénzfeldobást és a dobást választotta Morgan. Jól tette, mert a dobóik gyorsan kiejtették a kulcsembereket. India 147/7-el zárt. Elég szomorú, hogy a 150-et sem érték el. Jó esély nyílt meg az angolok előtt, hogy a legutóbbi egynapos nyertes meccs után újra győzelemmel a zsebben jöjjenek le a pályáról. Eoin Morgan kapitány 51 futásig jutott, és összesen a T20I találkozókon 1500 futás felett jár. Angolként ő az első aki elérte az 1500-at.
Sokáig nem jöttek a kiesések az angol játékrészben, majd Morgan után Root is búcsúzott, ám kiderült, hogy érvénytelen a dobás, és mégsem esett ki, mikor is 20 labda volt hátra de már csak 17 futás kellett a győzelemhez.
A 18. overben már  Root szépen hozta a duplákat és két négyest is. Az over végére már csak 1 futás kellett a győzelemhez.
A 19. over első dobásával pedig meg is lett az egy futás. Anglia nyert!
16357609_10154295565313034_1481013207_o
Root és Morgan volt a nyerő páros (forrás: ecb.co.uk)

—–
Folytatás vasárnap!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s